Miért éri meg a cégének elektronikus számlát alkalmaznia?

elektronikus számla

Vége az elkeveredett, elkallódott, elveszett, rendezetlen számláknak!

A számviteli törvénybe 2004-ben került bele az elektronikus számla fogalma. Azóta jócskán telt az idő, de eddig mégsem váltotta le az elektronikus számla a hagyományos számlákat, pedig nagyon sok előnye van a papíralapú társaival szemben. 2018. július óta viszont kötelező minden 100.000. Ft-nál nagyobb áfa tartalmú számlát 24 órán belül a NAV-nak bejelenteni. Optimális módon ennek az elektronikus számlával lehet eleget tenni.

Nézzünk néhányat az elektronikus számla előnyeiből a teljesség igénye nélkül:

  • Olcsóbb: Megtakaríthatók a papíralapú számlázással járó többletköltségek: nyomtatás, borítékolás, iktatás, postai ügyintézés.
  • Gyorsabb: Számláik gyorsabban, gyakorlatilag azonnal eljutnak a vevőikhez.
  • Egyszerűbb: A rendszer automatikusan megőrzi a készített számlákat, egyszerűbben visszakereshetők, nem foglalnak Önnél helyet, nincs lehetőség elveszteni/elhagyni őket.
  • Hatékonyabb: A könyvelőknek hatékonyabb munkavégzést biztosít az elektronikus számlázó rendszer.

Rend a lelke mindennek! Teremtsen abszolút rendet a vállalkozása számlái között a saját jól megérdemelt nyugalma, a könyvelője és partnerei érdekében!

Amennyiben a fejlődés útjára lépne, mi biztosítjuk a vállalkozása számára a digitalizációhoz szükséges erőforrásokat (mint például személyre szabott informatikai rendszerek, nagy teljesítményű lapolvasó).