Digitalizáció excelben

Excel sheet

Sok vállalat alkalmazza az olyan technikai vívmányokat, mint például a számítógép, vagy éppen az irodai szoftver. Ők már elkezdtek haladni a digitalizálás útján, viszont azokat az adatokat, melyeket excel táblázatba írnak, halottnak tekinthetjük.

Mivel a táblázatkezelő rendszernek (programozás nélkül) nincs olyan beépített funkciója, amely vizsgálni tudja a begépelt adatokat (típus, tartalom, stb…), előfordulnak hibák is. A legégetőbb gond az, hogy a sok exceles dokumentum nem áll kapcsolatban egymással, így nem lehet őket együttesen vizsgálni.

Mivel tud többet egy digitalizált rendszer?

Az elkészített táblák közös kulcsok alapján össze lehet kapcsolni, kereszthivatkozásokat készíthetünk, így több, eddig fel nem ismert összefüggést lehet megállapítani vele.

Másik fontos előnye, hogy a munkák folyamán az excel táblázatok mérete elérheti a több megabájtos méretet, míg egy jól átgondolt racionális adatbázis mérete pár kilobájt méretű lehet. Összességében kijelenthetjük, hogy az excel táblázat a barátunk, nagyon jó társunk lehet a munkában, viszont professzionálisan nem kellene ebben a programban adatot gyűjteni. Ilyenkor csak egy racionális adatbázist szabad használni.