okos közigazgatás

Önkormányzatoknak az alábbi szolgáltatásokat kínáljuk:

 • Digitális falusi archívum:
  A vidéki téréségről készült régi fotók, dokumentumok, amik sok esetben pincékben vagy irattározó helységekben vannak tárolva, nem csak érdemes, hanem kutatási és oktatási célokból kötelességünk a következő generációknak, megörökíteni. A digitalizálással egy archívumot hozunk létre. Az így létrehozott leltár mindenki számára nyitva lehet, amennyiben már nem sértünk vele személyes jogokat. Gyakran az ilyen archívum létrehozása egy hagyományőrző egyesültet munkaerői bevonásával jön létre.
 • Időpont foglalási rendszer:
  Nem szeretünk sorba állni és nem akarunk bemenni az önkormányzathoz és szembesülni vele, hogy bár ügyfélfogadási idő van, de a kompetens személy épp nincs a helyén. Fontos, hogy a polgárok interneten keresztül időpontot tudjanak foglalni és a találkozás indokát megfogalmazni. Így a személynek ideje van felkészülni az ügyintézésre, ami hatékonyabbá teszi a mindennapi munkát. Ezen kívül lehetőséget ad az önkormányzatnak statisztikai elemzéseket végezni.
 • Közvetlen kommunikációs platform az állampolgárok és az önkormányzat között:
  Egy olyan segítő rendszer, ami minden regisztrált felhasználónak lehetőséged ad az önkormányzat felé a problémákat kommunikálni. A rendszer nem csak a bejelentést rögzíti, hanem az intézkedéseket is, azaz a bejelentő és a többi felhasználó is látja, hogy az ügyintézés milyen munkafázisban van (pl. nem szükséges egy újabb bejelentés). Ráadásul így az önkormányzat is átláthatóan megmutatja, hogy mennyire érdekelt a polgárokért dolgozni és panaszaikat komolyan venni.
 • Az önkormányzatokhoz tartozó szervezetek digitalizációja:
  Az önkormányzathoz tartozó, infrastruktúrát fenntartó cégeknek szükségük van digitalizációra. Főleg a munkafolyamatok hatékonyságának növelésében és az adatvédelmi kérdésekben. Erre a témakörre az „okos gyártás” alatt felsorolt pontok az érvényesek.

A „Smart City” programban a közigazgatás alá eső fejezetek nem tartoznak a T-Alfasystem Kft. fő kompetenciájához, (okos energia, okos tömegközlekedés, okos egészségügy, stb.) de cégünk rendkívül fontosnak tartja a közigazgatás bevonását az Okos Falu programban.
Az önkormányzatok sok esetben a „hídépítők“, akiknek nagy érdekük fűződik ehhez, mivel az adott térségben működő vállalatoknak és az ott élő polgároknak fontos, hogy hatékonyan működjenek és ki tudják használni a digitális világ előnyeit.
Az önkormányzatokhoz kapcsolódó szervezetek (vízgazdálkodás, szemétszállítás, csatornahálózat kezelés, iskola, óvoda, egészségügyi intézetek..) nincsennek megfelelően digitalizálva. Itt segít a T- Alfasystem Kft. (lásd okos gyártás).

A Smart Falu Program a T-Alfasystem Kft. hajtja végre. Együttmüködve a helyi Önkormányzatokal és a helyi válalkozásokal.

© 2018 T-Alfasystem Kft.
8647, Balatonmáriafürdő, Gróf Széchényi Imre Tér 9.