okos közösség

Az alábbi oktatásokat kináljuk:

 • A digitális világ gyerekeknek (célcsoport 6 – 14 év):
  A gyerekek mindennapokban találkoznak a digitális eszközökkel. lehetőségük van megismerni funkciójukat. Beszélünk a modern világról és arról is, hogy mit szabad és mit nem, illetve hogyan kéne viselkedni a modern világban. A fő szempont a szórakozás. Játékokat nem mutatunk be.
 • Online világ (célcsoport 14 -18 év):
  Főleg szociális médiák és a helyes használatáról beszélünk. Egy konkrét példán végig visszük a mai eszközök használatának előnyeit és veszélyeit. De a tanfolyam lényege a szenzibilizálás a személyes jogok, a csoportnyomás és a mobbing (amikor a fiatalok egymást csúfolják). Példákon keresztül kerül bemutatásra, hogyan védjük magunkat a negatív dolgoktól. Fő cél: a felvilágosítás.
 • Online közösség szervezés (14 évestől korhatár nélkül):
  Használjunk minden applikációt hogy sikeresen szervezzünk egy csoportfoglakozást. A legcélszerűbb ha egy polgári egyesületi példán mutatjuk be, hogy a mai eszközökkel mi mindent lehet elérni.
 • Digitális kompetencia:
  Bemutatjuk: hol tart ma a digitális világ, mit jelent a médiatörés és miért olyan fontos a kommunikáció a mai világban. Mit jelent az Ipar 4.0, hogyan fogja befolyásolni mindennapi életünket és hol tudok én hasonlót belőle kihozni? Ennek a tanfolyamnak az a célja, hogy gondolkodásunkban is felzárkózzunk az új technológiákra, félelmünket csökkentse és vegyük észre, hogy mi hogyan tudunk belőle profitálni.
 • Adatvédelem; a digitális tükörképem:
  Az új digitális világ egy személyes digitális tökörképet hoz létre. Ez automatikusan történik, ha szeretjük, ha nem. Milyen eszközök állnak rendelkezésemre? Milyen jogaim vannak hogy homályosítsam, töröljem vagy módosítsam tetszésem szerint ezt a tükörképet? Kihez forduljak, ha ellenem irányul egy negatív kampány (mobbing). Az új 2018 Május 25. óta hatályba lépet Europai Uniós rendelet miben segíthet nekem, illetve milyen kötelességeim vannak mint adattároló. És minden adattárolónak, aki akár csak egy telefonszámot is lementett a telefonjába névvel.
 • Modern munkahely, hatékonyságnövelés a privát és gazdasági életben:
  Milyen eszközek léteznek, milyen ergonómiás megoldásokat válasszak, hogy az én munkahelyem is hatékonyabb és egészségesebb legyen. Egy tanfolyam, ami tele pozitív és negatív példákkal. A nap végén mindenki a saját hatékonyságát is átgondolhatja. Szervezetek részére bemutatjuk, milyen irányban célszerű fejleszteni a vállalkozást.
 • Digitális világ az őszhajúaknak (65 éves kortól):
  Ne kérje állandóan unokájától, hogy segítsen bekapcsolni a TV-t. Az internet annyi mindent tartalmaz az időseknek! Kár lenne ha ezt kihagyná, ráadásul még idejük is van tanulmányozni. Izgalmasabb mint a TV… Nem kell tartani az eszközöktől, nem lehet őket olyan egyszerűen tönkretenni. Hozza magával eszközeit amit nem tud kezelni. Mi megoldjuk!
 • Kommunikáció az aranykorban (65 év felettieknek):
  Skype, SMS, FB-Messenger, Signál, Facebook, Instagram, Email, Honlap, Youtube, WhatsUp, Viber. – És most nem káromkodtam -. Mindet megnézzük, mindet kipróbáljuk, és higgye el tetszeni fog. Ha gyermekei távol vannak és kéne egy olcsóbb kommunikációs lehetőség, számtalan eszközből válogathat. Minden egyes résztvevővel személyre szabott ötleteket dolgozunk ki és gyakoroljuk hogy és meglepje családját azzal, hogy Ön is lájkolja unokái utolsó facebook-os bejegyzéseit.

A digitális kompetencia növelése áll az okos közösség fókuszában, minden korosztály számára.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy iskolakezdéskor már érdemes a gyereket felkészíteni a digitális világ eszközeire, előnyeire, de a veszélykre is. Felső határt viszont nem ismerünk, amit a kor illet mert főleg az idősek, a nyugdíjasok számtalan előnyét élvezhetik az új világnak. Nem beszélve arról, hogy életük könnyebb, kommunikatívabb és biztonságosabb lehetne, ha az okos eszközöket mint hasznos tárgyat tanulnák meg kezelni.
A közösség mint egység viszont nagymértékben profitálhat a közvetlen és interaktív eszközökből és applikációkból. Főleg a vidéki életben, ahol nagyobbak a távolságok, hatékonyabb a kommunikáció és az együttműködés.
A vidéki környezet azzal is küzd, hogy a „fiatalok elmennek az idősek maradnak“. Cégünk aktívan segít az idősebbeknek, hogy felzárkózzanak a modern technológiákhoz, konkrét segítséget és tanácsot nyújt ha meglévő eszközeivel gondok vannak, illetve ha új eszközt vagy technológiát szeretne alkalmazni. Az időskor számunkra csak fejben létezik.

A Smart Falu Program a T-Alfasystem Kft. hajtja végre. Együttmüködve a helyi Önkormányzatokal és a helyi válalkozásokal.

© 2018 T-Alfasystem Kft.
8647, Balatonmáriafürdő, Gróf Széchényi Imre Tér 9.