okos termelés

A termelő vállalatoknak az alábbi szolgáltatásokat kínáljuk:

 • A termelőtől az asztalig – A termék digitális dokumentálása, nyomonkövethetősége:
  A nyomonkövethetőség az előállítási folyamatnak az összes pontjában nem csak minőségellenőrzési célokból ajánlott, hanem minőségi élelmiszer eladáshoz kötelező bisztosítandó adat.
 • A digitális termékinformáció tárolás és kommunikáció:
  A valós megfogható reális termék rendelkezik számtalan olyan tulajdonsággal, amit érdemes és néha kötelező úgy menteni, hogy az bármikor előhívható legyen. Ráadásul a termék evolúcióban, fejlesztésben segítenek az előző gyűjtött adatok amik a termelés során vagy a fogyasztói visszajelzésből gyűjtöttük és katalógizáltan mentettünk el.
 • Termékinformáció a fogyasztónak (digitális termékadatlap):
  A mai ellátási láncok néha nem teszik lehetővé, hogy a fogyasztó tájékoztatást kapjon (sokszór szándékossan) az általa felhasznált termékről. A minőségi élelmiszer egyik jellemzője, hogy nem rejtőzik benne varázslatos recept, titkos hozzávaló, vagy ismeretlen származás.
 • Webáruház készités:
  Indítson saját webshopot. Így a fogyasztó közvetlenül megrendelheti termékét attól a termelőtől, akiben bízik. A termelő magasabb árat generál a termékért mivel a kereskedői árrés kimarad. Ráadásul megfelelő szervezéssel jobban átlátja a termelő a fogyasztói piac valós igyényeit és reagálhat rá.

Az agrárdigitalizáció egy sokat ígérő új lehetőség a hatékony és jövedelmező mezőgazdasági termelés megalapozására.
A digitális farm az a hely, ahol az innovatív technológiákat a gyakorlatban is alkalmazzák a termőterületeken. Ennek lényege, hogy a különböző termelési adatokat és a termelést befolyásoló tényezőket folyamatosan gyűjtik, digitalizálják, visszakereshetővé teszik. Minél több olyan digitális technikát alkalmaznak ami lehetővé teszi, hogy akár képi vagy térkép formában elemezhessék a begyűjtött adatokat. A digitalizációval hatékonnyá tehető a termőföldek védelme is.
Az élelmiszer termelésnél a legfontosabb az időzítés! Ezen múlik a gazdasági siker: Mikor kell vetni, mikor kell aratni, mikor kell trágyázni, öntözni, fedezni, levágni, piacra dobni, palackozni…
A cél a minőségi növényi termékek előállítása, miközben a költségek csökkentése, és a gazdasági hatékonyság növelése, a nyomonkövethetőség és a termőföldek, valamint a környezet védelme is prioritást élvez. Ez jelenti a fenntartható gazdálkodást, miközben a cél a profit maximalizálása. Mindegy hogy haszonállattartás vagy italgyártásról van szó, tudni kell, mikor mit kell csinálni. Ez a valós kulcs.
A fogyasztót érdekli, mi kerül az asztalára és az honnan származik.

A Smart Falu Program a T-Alfasystem Kft. hajtja végre. Együttmüködve a helyi Önkormányzatokal és a helyi válalkozásokal.

© 2018 T-Alfasystem Kft.
8647, Balatonmáriafürdő, Gróf Széchényi Imre Tér 9.